Luchthavens zetten in op beleving met digitale schermen

Met de toenemende drukte op luchthavens neemt ook de noodzaak om de passagiersbeleving te optimaliseren verder toe. Lees hier hoe luchthavens kunnen inzetten op verdere digitalisering.

Betere klanttevredenheid tijdens het wachten

Naast het inchecken, de douane – en veiligheidscontrole en het boarden zelf, spenderen we toch nog altijd het meeste tijd in de luchthaven aan wachten. Digital Signage kan ervoor zorgen dat passagiers zich hier minder bewust van worden. Zo kan het streamen van (sport) nieuws, videos en weer updates doorheen de luchthaven passagiers entertainen terwijl ze wachten op hun vlucht of hen afleiden in geval van vertragingen.

Betere begeleiding

Navigeren door een luchthaven kan verwarrend, frustrerend en stressvol zijn. Ook hier kan digital signage een eenduidige, gemakkelijke begeleiding bieden aan passagiers die moeite hebben hun gate, een koffiebar, een restaurant of andere interessante locaties te zoeken. Signalering is en blijft een prioriteit voor de luchthaven om de grote stroom aan reizigers zo efficiënt mogelijk te beheren. Digitaal biedt mogelijkheden om de communicatie via de verschillende platformen te verbeteren.

Noodcommunicatie

Veiligheid is van primair belang voor luchthavenautoriteiten. Digitale schermen zouden hiervoor ingezet kunnen worden om mensen bewust te maken van urgente situaties op de luchthaven. Via een centraal gestuurd content management systeem kunnen kritieke berichten onmiddellijk naar alle digitale schermen worden verzonden.

En zoveel meer!

Digital Signage in de luchthaven gaat echter verder dan advertenties, signalisatie en noodcommunciaties. Het digitale medium kan ook een belangrijke rol spelen bij operationele efficiëntie (denk aan het beheren van wachtrijen) of interne bedrijfscommunicatie zoals bedrijfsevenementen, mijlpalen, voordelen voor de werknemers of zelfs erkenning van bepaalde prestaties.

Je hoeft dus niet lang te zoeken naar digitale mogelijkheden! U kan ons steeds vrijblijvend contacteren voor meer informatie

Prêt à démarrer votre projet?

Contactez-nous