Zo helpt Pepper je een handje in de luchthaven, het ziekenhuis of je hotel

Pepper Robot

De humanoid robot Pepper verovert stelselmatig zijn – verdiende – plek in de retailbranche. Next up? De hospitality-sector, waar altijd nood is aan een helpende hand met kennis van zaken. Een artificieel-intelligente robot is de logische volgende stap na de incheckzuil op de luchthaven en de zelfscanner in de supermarkt.

Coverfoto: Diarmuid Greene / Collision / Sportsfile

 

In de luchthaven: Pepper helpt passagiers op Brussels Airport

Bruce Pepper 169x300 - Zo helpt Pepper je een handje in de luchthaven, het ziekenhuis of je hotel
BRUce Pepper op de luchthaven

De humanoïde robot van Brussels Airport, BRUce Pepper genaamd, geeft op basis van je boardingpass meer informatie over je vlucht, zoals het gate-nummer en realtime informatie over het weer op je bestemming.

In het ziekenhuis: Pepper helpt patiënten in het AZ Damiaan

Het hoeft niet te verbazen dat AI-robots hun weg vinden naar de gezondheidszorg. Ook in België zien we al slimme robots opduiken in de zorg. In het AZ Damiaan in Oostende, bijvoorbeeld, verwelkomt een Pepper-robot de bezoekers en toont hij ze de weg naar de juiste afdeling. In de toekomst zul je aan de robot niet alleen de weg kunnen vragen, maar begeleidt hij je ook naar je persoonlijke kamer.

Op hotel: Pepper wijst gasten de weg in Hotel Andromeda

Op reis of tijdens een uitstapje wil je natuurlijk weten wat er zoal te doen is. Met dat soort vragen kun je in Hotel Andromeda in Oostende nu ook bij Pepper terecht. Het robotje vertelt je maar al te graag welke activiteiten op het programma staan, waar er goede restaurants zijn, wat de weersvoorspellingen zijn en of er al dan niet file is op weg naar huis.

In de nabije toekomst zien we voor robots als Pepper ook een rol weggelegd als ober of receptionist. Zo zouden gasten bij Pepper een bestelling kunnen plaatsen voor een fles champagne, een ontbijt of een lunch. Misschien kan Pepper je zelfs een wellness-arrangement aanbevelen en kun je bij het robotje eenvoudig in- en uitchecken. Handig!

Mogelijk wordt Pepper binnenkort uitgerust met een betaalterminal en komt hij terecht in nog meer hotels, restaurants en cafés.

Lees ook: Zo creëer je de beste klantervaring voor digital natives

Klaar om uw project op te starten?

Contacteer ons