Digitale revolutie: een kans om met beide handen te grijpen

digitale revolutie

De digitale revolutie verandert onze hele maatschappij, van onze levensstijl tot onze economie. Vice-eersteminister en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post Alexander De Croo riep daarom ‘Digital Belgium’ in het leven: een actieplan dat een digitale langetermijnvisie voor ons land schetst en vertaalt in duidelijke ambities. Lees hier meer over zijn visie op digitale economie.  

Ook jij kunt de digitale revolutie mee vormgeven 

De Croo erkent dat de digitale revolutie vaak overweldigend is voor kmo’s. De eerste stap is dus een mentaliteitswijziging: in plaats van de revolutie te beschouwen als iets dat ons overkomt, moet elke onderneming haar mee vormgeven en de kansen die de revolutie aanbiedt met beide handen grijpen. De digitale revolutie staat je immers toe om: 

  • je klanten beter te leren kennen, 
  • hen beter van dienst te zijn, 
  • efficiënter te werken 
  • en sneller te innoveren. 

De balans tussen oud en nieuw 

Betekent dat nu dat we moeten afrekenen met alle ‘klassieke’ principes? Uiteraard niet. De Croo besluit dat klassieke kennis combineren met digitale tools de beste strategie is. Als voorbeeld haalt hij Digitopia aan. Van in het begin ondersteunen wij de visie van Digital Belgium door de klassieke winkelervaring en het klassieke ondernemerschap te combineren én te verbeteren met digitale technologieën.  

 

Wilt jouw onderneming ook een digitale weg inslaan? Contacteer ons snel!  

Klaar om uw project op te starten?

Contacteer ons