Do’s-and-dont’s voor digitale transformatie binnen je bedrijf

digitale transformatie bedrijf

Bedrijven kunnen er niet omheen: de toekomst is digitaal. Niet alleen leveren digitale toepassingen zoals digital signage je enorm veel mogelijkheden op, je kunt er ook bijzonder veel tijd mee besparen. Op voorwaarde dat je al je medewerkers meekrijgt op de digitale golf, tenminste. En dat kan een behoorlijke uitdaging zijn.  

Wie digitaal zaait, zal efficiëntie oogsten 

De kern van digitale transformatie is efficiënter werken. Bekijk de groeipunten in je eigen bedrijf: kun je de interne communicatie verbeteren? Of verlies je veel tijd door meetings? De kans is groot dat je het verschil kunt maken met de juiste digitale toepassingen, zelfs als je over verouderde technologische infrastructuur beschikt en nog niet vertrouwd bent met het onderwerp. En het loont: zo bespaarde AVEVE twee miljoen door al haar zelfstandige zaakvoerders te laten overschakelen naar Gmail. 

Hoe krijg je alle neuzen in dezelfde richting? 

Al is financiële winst is voor jou misschien genoeg motivatie om digitaal te gaan, je kunt er niet van uitgaan dat al je medewerkers dat idee delen. Je zult dus moeten investeren in change management. Niet alleen om medewerkers op te leiden, maar ook om na te gaan welke persoonlijke voordelen zij zullen ondervinden van de digitale transformatie binnen het bedrijf. En je kunt je financiële afdeling meteen geruststellen: het is niet nodig om in de duurste technologie te investeren. Binnen elk budget bestaan er digitale toepassingen waarmee je onmiddellijk je voordeel doet. 

Blijvend investeren 

Zodra je de overstap geïmplementeerd hebt, mag je niet op je lauweren rusten. In het digitale landschap wordt er steeds geïnnoveerd en dat zul jij ook moeten doen. Stimuleer medewerkers om de nieuwe systemen te blijven gebruiken en hou ze op de hoogte van veranderingen. De beste tip? Vier de successen van de digitale transformatie voor jouw bedrijf. 

Bart Gouweloose, IT Manager Service Delivery bij AVEVE, schetst hoe zelfs de traditionele landbouwsector zijn voordeel haalt uit deze digitale transformatie. En nu jij! 

 

Klaar om uw project op te starten?

Contacteer ons