Queue Management boost je klantentevredenheid én je verkoopcijfers

Queue Management boost je klantentevredenheid, maar ook je verkoopcijfers

Als retailer stel je alles in het werk om het je klanten naar de zin te maken. Lange wachtrijen aan de balie of de kassa maken in geen geval deel uit van een fijne klantenervaring. Ze leiden alleen maar tot ergernissen en frustraties. Gelukkig kun je er wel iets aan doen. Met Queue Management beheer je de wachttijden van je klanten … tot hun grote tevredenheid.

Queue Management + Digital Signage = een succesformule

Je kunt als ondernemer kiezen uit verschillende technologische toepassingen om wachttijden en klantenstromen te beheren. Eenvoudig en efficiënt. De sleutel is je klanten segmenteren op basis van transactietijd. Stel, iemand komt een bestelling afhalen, iemand anders wil een specifiek product aankopen, en een derde klant wil uitgebreide informatie: de tijd die in elk van deze klanten zal innemen, verschilt aanzienlijk. Wanneer je elk klantenprofiel goed beheert, beperk je het wachten tot een minimum. Bovendien kun je die wachttijd aanwenden om via Digital Signage te communiceren met je klanten.

Visuele stimuli

Klanten die even moeten wachten, hebben doorgaans meer oog voor hun omgeving. Zo kun je wachtplaatsen laten uitgroeien tot echte in-store hotspots vol verkoopopportuniteiten. Via een display of andere visuele POS-stimuli kun je de aandacht trekken, klanten inspireren en informeren met dynamische content.

Belangrijke kanttekening: overstelp je klant niet met overbodige of weinig relevante informatie. Beperk je tot die producten en merken die verband houden met je dienstverlening. Pas je content tot slot aan in functie van de consument(engroep), het seizoen, tijdelijke acties, enz.

Wachten wordt rendabel

Wanneer je klanten op een doordachte manier entertaint en informeert, verandert hun perceptie van de wachttijd. Die lijkt korter en vooral veel aangenamer. Zo buig je iets wat op het eerste gezicht vervelend is om tot een positieve klantenervaring. Tegelijk creëer je meer merkbekendheid, de eerste stap naar verkopen.

Als specialist in Digital Signage en Queue Management kan Digitopia jou oplossingen aanbieden om wachttijden te beperken en de klantentevredenheid te boosten.

Klaar om uw project op te starten?

Contacteer ons