Je verhaal tot leven brengen met videowalls? Hiermee moet je rekening houden!

Proximus shop digital signage

Van een televisiescherm in een winkel of op een openbare plek kijken consumenten al lang niet meer op. Maar een reuzengrote videowall trekt onvermijdelijk de aandacht. Overweeg jij om een videowall te laten plaatsen en doorzoek je je computer al op zoek naar een geschikt filmpje? Hold your horses, want een videowall levert pas een geslaagde, allesomvattende ervaring als je rekening houdt met deze 3 aandachtspunten.

1. Content is king

Op een videowall kun je de meest prachtige beelden tonen. Mooi filmmateriaal is onontbeerlijk, want met korrelige beelden geef je geen al te beste indruk. Natuurlijk is de belangrijkste vraag wat je dan precies toont. ‘Content is king’, zeggen ze weleens in marketingland, en dat is zonder meer waar. Je klanten of prospects op het juiste moment de juiste content voorschotelen verhoogt de attentiewaarde en zal ervoor zorgen dat ze je boodschap bewust waarnemen.

Wist je dat Digitopia niet enkel beeldschermen, touchscreens en videowalls levert? We maken ook content op maat. Lees meer over onze diensten.

2. Video + audio = ervaring

Hoewel stille video in bepaalde gevallen een goed idee is, bereik je doorgaans meer door knappe beelden – van een modeshow, een muziekvideo of een productdemonstratie, bijvoorbeeld – te koppelen aan kwalitatieve audio. Om te beginnen kun je met video én audio je boodschap beter en duidelijker brengen. Maar bovenal helpt muziek om een unieke sfeer te scheppen. Winkels verkopen namelijk niet langer enkel producten of diensten, ze verkopen ervaringen. Door je bezoekers een onvergetelijke ervaring te bieden, gaan ze jouw merk meer waarderen en zullen ze in de toekomst met plezier terugkeren.

3. Een straf verhaal vertellen dankzij videowalls

Content is één, de combinatie video-audio voor een ultieme beleving is twee. Het derde aandachtspunt: vertel een goed verhaal. Een sterk merk is nu eenmaal niets anders dan een merk dat een overtuigend verhaal vertelt. Een product kan kwalitatief zijn, betaalbaar en mooi, maar daarmee maak je het verschil niet als retailer. Je maakt het verschil wél door je product te verrijken met een goed verhaal – een verhaal over het hoe en waarom van jouw producten. Door het waarom van jouw merk toe te lichten in al je communicatie – online en offline, op billboards en op videowalls – creëer je authenticiteit, en die zorgt voor een onwaarschijnlijke aantrekkingskracht. Denk maar aan merken als Apple, Coca-Cola of BMW: iedereen weet waarvoor ze staan, wat hun bestaansreden is, en wat ze onderscheidt van anderen.

Communiceer het waarom van jouw merk op een opvallende en inspirerende manier en kies voor videowalls in je verkooppunten!

Klaar om uw project op te starten?

Contacteer ons