Queue Management Kiosk: beperk de wachtrijen in je verkooppunt

Een queue management kiosk voorkomt lange wachtrijen

Niemand vindt wachten leuk. Lange wachtrijen zijn zelfs een van de allergrootste bronnen van ergernis voor de winkelende man of vrouw. Na een wachttijd van 6 tot 10 minuten is het geduld op en manifesteren de eerste frustraties zich: gemompel en gezucht begint bij een klant en verspreidt zich al snel doorheen de hele wachtrij.

Als retailer wil je elke klant natuurlijk een optimale winkelervaring bieden. Door een Queue Management Kiosk in te zetten, vermijd je het bovenstaande scenario. Je beperkt de wachtrijen, verbetert je klantenservice én verhoogt je efficiëntie.

Virtuele wachtrij

Het principe van de Queue Management Kiosk doet een beetje denken aan het ticket met een volgnummer dat je weleens bij de slager om de hoek neemt. Alleen is dit ticketingsysteem veel gesofisticeerder. De klant geeft bij het binnenkomen namelijk meteen de reden van zijn of haar winkelbezoek aan. Op basis van de gevraagde soort dienstverlening krijgt hij of zij een plaats in een virtuele wachtrij toegewezen.

De wachttijden hangen af van de transactietijd. Wie enkel iets komt afhalen wordt bijvoorbeeld sneller bediend dan wie uitgebreid advies wil over een bepaald product.

Queue Management Kiosk: een ticket voor klantentevredenheid

Queue management kiosk2 e1503645012627 300x187 - Queue Management Kiosk: beperk de wachtrijen in je verkooppuntIn de praktijk werkt het systeem als volgt. Zodra de klanten toekomen, selecteren zij de gewenste service aan de kiosk en nemen ze een ticket. Hun plaats in de virtuele wachtrij verschijnt op het scherm van hun smartphone. Ze hoeven dus niet aan te schuiven, maar kunnen rustig en ontspannen rondkijken in de winkel, of zelfs een kop koffie gaan drinken in de buurt. Wanneer zij aan de beurt zijn, ontvangen ze een tekstbericht. Is hun kop koffie nog niet op? Geen probleem. Ze passen hun plaats in de wachtrij gewoon aan.

Meer weten? Digitopia vertelt je graag welke meerwaarde een Queue Management Kiosk jouw zaak te bieden heeft. Neem intussen al een kijkje op onze pagina over Queue Management.

 

Klaar om uw project op te starten?

Contacteer ons