Zorabots en Digitopia bundelen krachten voor een betere zorg en beleving via Robots

Vandaag kondigen Digitopia en Zorabots hun officiële partnership aan om de Belgische markt maximaal te ondersteunen en begeleiden bij het inzetten van robots. Deze nauwe samenwerking heeft als doel om aan het dagelijks leven van iedereen meer zorg, meer kwaliteit en meer comfort toe te voegen.

Beide partijen zijn verheugd om hun krachten te bundelen. Zorabots blijft zich focussen op hun core-business, namelijk de creatie van Robots en het bijhorend Operating System.

Als wereldwijde speler blijft het hoofddoel van ZoraBots het bedenken en ontwikkelen van nieuwe Robot oplossingen die het leven van mensen helpen verbeteren.

Digitopia zal instaan voor de verdere commercialisering in België met de daarbij horende totale ontzorging van de klant – de technologische opzet en onderhoud van elke (zorg)robot, het voorzien in de begeleiding en opleiding – daarnaast zal Digitopia ook nieuwe toepassingen ontwikkelen voor de gezondheidssector, retail en ‘hospitality’ in alle sectoren.

zorabots - Zorabots en Digitopia bundelen krachten voor een betere zorg en beleving via RobotsFabrice Goffin and Tommy Deblieck, Co-CEOs van ZORABOTS: “We zijn al bijna 7 jaar bezig met het uitrollen van robots, altijd om mensen in hun dagelijks leven te helpen bij repetitieve taken. Robots worden een onderdeel van het echte leven en zullen binnenkort niet langer behoren tot fantasieland of voorbehouden aan een beperkt aantal academische laboratoria. We doen er alles aan om robotoplossingen universeel en voor iedereen toegankelijk te maken. Samenwerken met Digitopia voor het Belgische deel van onze wereldwijde missies is een belangrijke stap om ons motto te bereiken: Moge de toekomst met jou zijn. ”

digitopia 300x86 - Zorabots en Digitopia bundelen krachten voor een betere zorg en beleving via RobotsJan Bussels, CEO DIGITOPIA: “We merken dat we ondanks de geconnecteerde wereld waarin we actief zijn, weldra toch in een andere wereld zullen wakker worden. Door het inzetten van nieuwe technologieën, zoals deze (zorg)robots met het bijhorend ecosysteem, streven we ernaar om onze 15 jarige ervaring in Digital Signage te verruimen en nuttig te maken voor anderen.”

 Onder het motto “In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden.”(A. Einstein) bracht COVID-19 ons een aantal weken geleden met succes bij elkaar in de zorgsector. Veel patiënten in ziekenhuizen waren letterlijk afgesloten van enige communicatie met familie en vrienden. Door het inzetten van zorgrobot James hebben we hier samen een oplossing geboden. Het resultaat van deze strategische samenwerking is dat meer ouderen en ook patiënten die besmet waren met de COVID19 de kans kregen om toegang te krijgen tot de James-oplossing. Op dit elan willen we samen verder gaan.

Contact:

Jan Bussels, CEO Digitopia
info@Digitopia.be

Fabrice Goffin & Tommy Deblieck, co-CEO’s Zorabots
info@zorabots.be

Klaar om uw project op te starten?

Contacteer ons